Alles wat je moet weten over de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme is ook bekend als Lyme-borreliose. Het is inderdaad een zeer wijdverspreide bacteriële infectie. In Nederland hebben veel mensen er last van. De tekenbeet is de vector van deze pathologie. Focus op de oorzaken, symptomen en Lyme behandeling.

Oorzaken van Lyme

De oorsprong van de ziekte van Lyme is onderwerp van veel controverse. Eeuwenlang hebben talloze onderzoeken aangetoond dat de enige bron de borreliose-bacterie is. Zeer recent hebben experts kunnen bewijzen dat tekenbeten de belangrijkste oorzaken zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat de oorsprong van de ziektekiemen vrij uitgebreid is. Behalve door tekenbeten, kan de ziekte ook worden veroorzaakt door huisdieren en wilde dieren zoals eekhoorns, herten, veldmuizen en veldmuizen.

Symptomen van de ziekte van Lyme

De symptomen van de ziekte van Lyme vallen uiteen in 3 hoofdfasen. Zo is er de voorfase, de secundaire fase en de tertiaire fase. Het voortraject resulteert in de aanwezigheid van een huidverkleuring. Dit is chronische erythema migrans (ECM). Het is een verkleuring die optreedt tussen 3 en 30 dagen na een tekenbeet. De verkleuring is ovaal van vorm met een meer rode rand dan het midden. Wat betreft de secundaire fase, het manifesteert zich in huid- en gewrichtsaandoeningen. Naast de verkleuringingen die op de huid aanwezig zijn, is er een ontsteking in de gewrichten. In deze fase kan de ziekte verantwoordelijk zijn voor het verlies van kennis en ontsteking van de wortel van de zenuwen. De terminale fase van de ziekte heeft invloed op de hersenen.

Behandeling van de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme kan worden behandeld met antibiotica zoals doxycycline of amoxicilline. Bij atrioventriculaire geleidingsstoornissen kan de behandeling gecombineerd worden met een corticosteroïd. Afhankelijk van de omvang van het probleem, kan de arts een ziekenhuisopname vragen. Het principe is om het optreden van latere gevolgen te voorkomen door de kiem uit de organen te elimineren. Als alternatief Lymebehandeling kan je kiezen voor homeopathie en ultramoleculaire frequentietherapie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *