Een burn-out voorkomen

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker; mensen die onverwachts krijgen te dealen met een burn-out. Een burn out Venlo is enorm vervelend en maakt het vrijwel onmogelijk om nog iets uit handen te krijgen. Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen, staan in deze blog een paar tips hoe je een burn-out kan voorkomen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan vooral verder.

 

Check dagelijks in bij jezelf

 

Als het leven veel van je vraagt is het soms lastig om tot jezelf te komen. Zorg er toch voor dat je iedere dag even incheckt bij jezelf. Neem een momentje van rust, concentreer je op je ademhaling en vraag jezelf hoe je je voelt. Als je merkt dat je je helemaal niet goed voelt, neem dan meer rust. Het kan soms lijken alsof het onmogelijk is om rust te nemen, maar dat is het niet. Je kan beter op tijd rust nemen, dan dat je op een gegeven moment helemaal niks meer kan.

 

Zeg vaker nee

 

Een burn-out ontstaat meestal doordat iemand veel te vaak over zijn of haar grenzen heen gaat. Je bent al dood op en iemand vraagt je om een gunst en je voelt dan toch de verplichting om het te doen. Herinner je dan dat je ook een verplichting hebt aan jezelf; lief zijn voor jezelf. Door lief te zijn voor jezelf en vaker nee te zeggen als je ergens de kracht niet voor hebt of simpelweg geen zin in hebt, kan je anderen inspireren dit ook te doen.

 

Bespaar energie

 

Bijna iedereen heeft wel energierovers in z’n dagelijkse leven. Energierovers zijn vaak niet de dingen die het zwaarste zijn, maar dit zijn de dingen die we moeten doen die we niet leuk vinden. Dit kan je werk zijn, of omgaan zijn met bepaalde mensen. Bepaal voor jezelf wat je het meeste energie kost in je leven en kijk of er en manier is om deze energierovers uit je leven te halen. Dit kan soms lastig zijn, maar is wel belangrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *