Hoe verzorg je je baardharen

Het laten staan van je gezichtshaar is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Maar bij het groeien van je baard komt ook de nodige verzorging kijken. Want nét als je hoofdhaar, vraagt ook je gezichtshaar om een beetje extra aandacht. Met de juiste verzorging kun je vervelende problemen zoals jeuk, roodheid en stroeve haren voorkomen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij de belangrijkste verzorgingstips even voor je op een rijtje gezet.

Het scheren of bijknippen van je baard

Het hele idee is toch dat je je baard wilt laten groeien, en nu moet je hem plotseling gaan scheren? Toch is het slim om de haren zo af en toe bij te werken. Op deze manier zorg je ervoor dat alle haren dezelfde lengte behouden, en recht blijven groeien. Zou je jouw baardharen gewoon door laten groeien, dan kan dit voor vervelende problemen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan trekkende huidharen, jeuk en roodheid of bultjes onder je baard. Wanneer je zelf niet zo goed weet waar je moet beginnen, of hoeveel gezichtshaar je moet weghalen, dan kun je ook kiezen voor een bezoekje aan de barbershop. Een barbier je tevens ook goed adviseren op de verdere verzorging thuis. Bijvoorbeeld over waar je de beste pomade in Rotterdam kunt vinden.

Verzorgingsproducten voor je baard

De groeiende populariteit van lange baarden heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig een heleboel verzorgingsproducten op de markt te vinden zijn. Het hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn om de juiste producten te vinden. Toch vinden veel mannen het lastig om te bepalen welke producten écht onmisbaar zijn. Het belangrijkste verzorgingsproduct is de baardzeep of shampoo. Deze gebruik je om je baard schoon en fris te houden. Maar daarnaast is het slim om de nodige wax, balsems of pomades in huis te halen. Zodat je je baard ‘s ochtends mooi in model kunt brengen. Maak het vooral niet te moeilijk voor jezelf, en probeer verschillende producten uit. Je zult snel genoeg merken welke producten écht bij jou passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *