Holistische geneeskunde

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen geïnterneerd in alternatieve manieren van geneeskunde. Het is eigenlijk grappig dat deze manieren nu alternatief worden genoemd, omdat dit heel vroeger juist de reguliere manier van behandelen was. Holistische geneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende soorten ‘alternatieve’ behandelmethode. Bij holistische geneeskunde wordt er gekeken naar jou als geheel. Er wordt niet gedaan aan symptoombestrijding, maar doorgedrongen tot de kern van het probleem. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden binnen holistische geneeskunde? Lees dan verder.

Kruidengeneeskunde

Een vorm van holistische geneeskunde is kruidengeneeskunde. Bij kruidengeneeskunde wordt er gewerkt met allerlei verschillende kruiden uit de natuur. Dit zijn veelal heel makkelijk verkrijgbare kruiden, denk hierbij aan lindenbloesem of brandnetelblad. De kruiden kunnen diep in je lichaam inwerken en zullen zo meer tot de kern komen van je probleem. Het is hierbij belangrijk geduld te hebben en je lichaam alle rust te geven die je lichaam vraagt.

Yoga

Een andere holistische vorm van geneeskunde is yoga. Yoga word steeds meer en meer beoefend en dat is niet zonder reden; dagelijks yoga doen heeft enorm veel positieve effecten op zowel je geestelijke als je fysieke gezondheid. Yoga is een vorm van bewegen waarbij de nadruk wordt gelegd op de verbinding tussen je lichaam, geest en ziel. Zo is yoga een holistische manier om jezelf te genezen. Je kan hiervoor zelf aan de slag gaan met filmpjes online, een les volgen in een yoga studio of naar een yoga therapeut gaan die jou een op een kan begeleiden.

Accupunctuur

Nog een andere vorm van holistische geneeskunde is accupunctuur. Accupunctuur is gebaseerd op de Chinese geneeskunde en behandeld het lichaam ook als geheel. Zo erkent de Chinese geneeskunde dat je gehele lichaam met elkaar verbonden is en wordt er bij accupunctuur gebruik gemaakt van de verschillende verbindingen in je lichaam. Door een naaldje in een bepaald drukpunt in je lichaam te zetten kan energie weer vrij gaan stromen en kan je hier in een ander punt van je lichaam een positief effect merken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *