Thuiszorg in Tilburg

Voor iedereen die extra hulp nodig heeft om dagelijkse handeling uit te voeren is thuiszorg geschikt. Thuiszorg in Tilburg kan helpen met de dagelijkse handelingen die je uit moet voeren. Denk aan het aankleden, douchen en andere dagelijkse handelingen. Thuiszorg wordt veelal aangevraagd voor ouderen die hulp kunnen gebruiken bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Daarnaast wordt thuiszorg vaak aangevraagd na operaties en voor alleenstaande die hulp nodig hebben bij dagelijkse handelingen en zelfzorg. Thuiszorg staat los van huishoudelijke hulp. Thuiszorg helpt je met dagelijkse handelingen, het innemen van medicatie en kan kleine medische verrichtingen uitvoeren. 

Aanvragen van thuiszorg

Thuiszorg wordt vaak aangevraagd voor ouderen of mensen die alleen worden. Wanneer je ouder wordt kan de dagelijkse handelingen lastiger gaan. Dit kan komen door beperkingen die ontstaan door ouderdom. Dit kan bijvoorbeeld omdat je minder kracht hebt, minder mobiel bent of geopereerd bent. Thuiszorg kan daarom aangevraagd worden voor tijdelijke hulp en voor vaste hulp. Voor iedereen zal de invulling dus anders zijn. Thuiszorg zal altijd samen met jou kijken wat de beste bij je past. Als je bijvoorbeeld geopereerd bent en tijdelijk hulp nodig hebt dan heb je een andere zorgvraag dan wanneer je bijvoorbeeld last hebt van reumatische klachten. Thuiszorg is dan ook gespecialiseerd om in de breedste zin te helpen. Thuiszorg van bijvoorbeeld helpen met het verstrekken van medicatie, wondverzorging, aantrekken van steunkousen en andere soortgelijke verrichtingen.

Hoe werkt thuiszorg

Een aantal keer dat Thuiszorg bij je langs kan komen verschilt per persoon en per indicatie. Dit is afhankelijk van je zorgvraag en zorgbehoefte en afhankelijk van de zorgindicatie die je hebt. Thuiszorg kan dan met jou een plan maken en op  vaste momenten langskomen. Het kan zijn dat Thuiszorg bijvoorbeeld twee keer per dag langskomt om je in de ochtend en avond te helpen. Een andere mogelijkheid is dat Thuiszorg een paar keer per week langskomt voor bepaalde specifieke handelingen. Met professionele hulp van thuiszorg kun je thuis blijven en ondersteuning krijgen. Je wordt ontlast en kan sneller herstellen of langer thuis blijven wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *