Traumabehandeling Arnhem

Rondlopen met een trauma kan je gehele dagelijkse leven belemmeren. Door het ervaren van een trauma wordt er veel angst opgeslagen in je lichaam. Je kan hier veel van merken of weinig, maar hoe dan ook zorgen trauma’s voor onprettige gevoelens. Gelukkig zijn er veel manieren om met trauma’s om te gaan. Je hebt allerlei therapieën die worden gebruikt om trauma’s te verwerken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een traumabehandeling Arnhem? Lees dan verder voor de verschillende mogelijkheden en bepaal welke bij jou past.

Praattherapie

De meest bekende vorm van therapie is natuurlijk praattherapie. Voor veel mensen werkt het goed om te praten over vervelende dingen die zijn gebeurt. Vooral door te praten met een professional die er volledig is om jou te helpen, kan je veel van je spanning kwijt raken. Praattherapie kan ook een beginfase zijn, tijdens deze reguliere therapie kan je er met je therapeut achter komen dat je een andere vorm nodig hebt en worden doorverwezen naar een alternatieve therapie.

Danstherapie

Een vorm van traumabehandeling is danstherapie. Danstherapie valt onder de term vak therapie en zoals de naam al zegt ga je bij deze therapie met dans aan de gang. Hierbij ga je aan de slag met allerlei verschillende soorten bewegingen. Door je lichaam op bepaalde manieren te bewegen kan je veel opgeslagen energie vrij laten komen. Je lichaam gaat zo weer meer stromen en je gaat je prettiger voelen. Je kan ook kiezen voor een andere vorm van vak therapie, zoals kunstzinnige therapie of muziek therapie.

Paardentherapie

Een andere vorm van traumatherapie is paardentherapie. Je gaat hierbij samen met een professional in een bak met een paard staan. Paarden zijn enorm gevoelige dieren en vangen daarom gelijk jouw non-verbale signalen op. Een paard zal dus kunnen aanvoelen waar bij jou de spanningen zitten. Dit is fijn voor als je het moeilijk vind je ervaringen in woorden te zetten. Met behulp van het paard en de paardentherapeut kan je zo aan de slag gaan met het verwerken van je trauma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *