Wat is ergotherapie en hoe kies je een ergotherapeut?

Ergotherapie is een beroep in de gezondheidszorg dat zich bezighoudt met de beoordeling, revalidatie en behandeling van mensen met motorische of psychomotorische handicaps. Iedereen die moeite heeft met het uitvoeren van zijn dagelijkse bezigheden, kan een ergotherapeutische behandeling aanvragen. Ongeacht hun leeftijd of het lichamelijke of geestelijke gezondheidsprobleem die de moeilijkheden veroorzaakt, kan de ergotherapeut de persoon helpen de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan.

Wil je gebruik maken van de diensten van een ergotherapie Tholen of ergotherapie Goes, dan ben je hier op de juiste plaats. De diensten  passen zich perfect aan alle leeftijden aan. Blader door dit artikel en ontvang handige tips voor het beheren van je dagelijkse leven.

Wat is ergotherapie?

De uitdrukking “Ergotherapie” komt van het Griekse “ergon”, wat werk of activiteit betekent en “therapia”, wat behandeling betekent. Het wordt gelijkgesteld met een paramedisch specialisme en wordt uitgeoefend door ergotherapeuten die altijd ingrijpen op doktersvoorschrift. Een ergotherapie behandeling wordt meestal door de arts voorgeschreven voor mensen die lijden aan fysieke of mentale pathologieën zoals multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer, reumatoïde artritis, autisme, verschillende misvormingen, enz. Ook handicaps als gevolg van een ongeval of trauma kunnen baat hebben bij deze zorg. Ze zijn gespecialiseerd in revalidatie en bieden oplossingen voor beperkingen in het dagelijks leven, maar ook op het werk of op school.

Hoe kies je een ergotherapeut?

De missie van de ergotherapeut is om het menselijk handelen op een veilige, onafhankelijke en efficiënte manier te behouden, te herstellen en mogelijk te maken. Maar hoe kies je een goede? Er moet opgemerkt worden dat ergotherapeuten een staatsdiploma hebben dat binnen drie jaar na het baccalaureaat in Frankrijk wordt opgesteld. Deze training vindt plaats in opleidingsinstituten die zijn erkend door regionale raden en in samenwerking met universiteiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *